Beauty umaira

Khasiat dan keistimewaannya

  1. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
  2. Menurun berat badan dan mengawal nafsu makan
  3. “Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit
  4. Meningkatkan sistem ketahanan badan. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia
  5. Menegangkan kulit dan awet muda
  6. Anti jeragat
  7. Menganjalkan tubuh dan kulit
  8. Membentuk, menganjal dan membesarkan payudara.
  9. Menguatkan rambut dan melambatkan uban
  10. Mengurangkan keputihan. Meringankan ketidaktentuan menopause dan mengetatkan vagina
  11. Meringankan sakit haid
  12. Mengurangkan kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
  13. Membekalkan tenaga kepada badan
  14. Menghindari penyakit
  15. Mengatasi batuk, sakit kerongkong dan ulser
  16. Tidak perlu mengambil ubatan atau makanan tambahan yang lain kerana Beauty Umaira mengandungi segalanya.

Kandungan utama:

Garcinia Cambogia Powder Extract

Garcinia popular sebagai bahan herba semulajadi dalam mengurangkan berat badan.Ianya berkesan sebagai herba mengurangkan lemak dengan memperlahankan sintesis lipids dan fatty acids. Ia meningkatkan keupayaan badan menjana tenaga dan menurunkan nafsu makan.

Garcinia kaya dengan Hydroxycitric Acids (HCA) membantu membakar kalori dan kolestrol

Garcinia mengawal nafsu makan. Ia menguruskan badan dengan mengurangkan nafsu makan dan membakar karbohidrat yang berlebihan.

Garcinia meningkatkan immune system badan, ianya bermanfaat kepada sistem kerongkong, urinary sistem dan uterus.

Astaxanthin

Bahan semulajadi berharga yang diperoleh daripada algae, yeast, tumbuhan,ikan salmon dan lain-lain bahan marin.

Sebagai antioxidant, ia membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, kencing manis, hypercholesterolemia, arteriosclerosis, mencegah barah dan penyakit kulit.

Astaxanthin bagus dalam meningkatkan system pertahanan badan (immune system) ia menlindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk atas faktor penuaan (age related macular degeneration)

Astaxanthin mencegah penuaan kulit akibat pendedahan kepada pancaran UV, ianya mencegah pembentukan jeragat, freckles dan ianya agen semulajadi pemutihan kulit

Marine collagen

Collagen meliputi 80% daripada jumlah protien badan mamalia.ianya diperlukan dalam pembinaan badan dan asas dalam pembentukan kulit, otot, tulang dan cartilage.

Namun setelah umur manusia meningkat menjangkau 25 tahun, collagen menurun 1.5% setiap tahun(semasa berumur 35 tahun collegen turun 15%). minuman ini direka untuk menrangsang penghasilan collagen demi mengantikan kehilangan tersebut.

Collagen berfungsi menganjalkan kulit, membentuk tubuh badan yang cantik dan menguatkan rambut.

Komponen aktif lain

Psyllium Husk

sumber fiber yang dirumus untuk mengurangkan tahap kolestrol dan mengurangkan penyakit jantung

Manjakani

Herba semulajadi dalam mengurangkan keputihan vagina, sakit kerongkong, ulcers, dan penyakit kulit

dan dapat merapatkan sistem vigina dan memulihkan sistem peranakan

Pueraria mirifica

Menganjalkan payudara , mengurangkan ketidaktentuan menopause, mecantikkan kulit, memperlahankan pertumbuhan uban dan lain-lain

Honey

Mengatasi batuk, sakit kerongkong dan meningkatkan tenaga dalaman dan menghidarkan dari penyakit

Kacip Fatimah

Menganjalkan payudara dan mengetatkan otot vagina dan meringankan kesakitan ketika haid

Cara menggunakannya:

campurkan dengan air suam/biasa, kacau dan sedia diminum, sehari satu sachet.

mengandungi 21 sachet (1 kotak)

Related Posts with Thumbnails

86 thoughts on “Beauty umaira

  1. salam

    saya guna BU ni memang berkesan.sekarang ini kulit saya bertambah cantik dan licin.masalah kitaran haid sudah lancar dan sengugut hilang sama sekali. Yang best hubby saya cakap macam anak dara. memang puas hati

  2. Salam,

    Saya sedang hamil 8 bulan, Insyallah dijangka bersalin pada bulan Jun nanti. Soalan saya, bolehkan saya mengambil produk ini semasa dalam pantang dan menyusukan anak? Terima kasih.

  3. Saya pesakit diabetes, ada darah tinggi dan skrg makan ubat utk kedua2 penyakit itu. Bolehkah saya mengambil Beauty Umaira dan terus makan ubat-ubatan saya tanpa ada kesan sampingan?

  4. salam,

    Saya dah 7 tahun mendirikan rumah tangga tapi masih belum ada tanda2 utk hamil, adakah produk BU ni sesuai utk sy? Terima Kasih.

  5. Saya sering tertanya2, adakah Beauty Umaira sama dengan White Pearl yg satu masa dahulu pernah saya gunakan product skin care dia?
    Kulit muka saya sesuai dgn jenama White Pearl tu tp entah kenapa tetiba saje saya tak dpt nak beli walau dimana2 stokis.
    Soalan saya, adakah produk ni boleh hilangkan ketuat yg ada di muka saya? Saya pernah tnya disebuah beauty salon terkemuka utk membuang ketuat ini dan kosnya amatlah mahal. Lebih kurang RM600.

  6. Mengikut feedback memang berkesan utk mereka yg ada kencing manis…kebykan mrk mengatakan bagus dan darah menjadi stabil

  7. salam,
    Dalam BU ni ad 21 paket untuk mkn 21 hari,..perlu kah sye tgu hingga ckp 30 hari,br smbng dgn kotak yg ke2..??
    saya dh mkn 1 kotak…tp msh x nmpk apa2 perubahan…
    Adakah BU ini dpt menghilang kn sakit tumit??
    Tolong beri kn cara yg betul utk mengggunakn nya seperti waktu dan cara membancuh nya…
    terima kasih…

  8. ada tak aturan makan BU secara lebih efektif? ada yg mengatakan klu mula2 diambil waktu mlm mesti seterusnya waktu mlm juga. Kenapa 21 sachet aje, tak cukup utk sebulan.

  9. saya sudah di sahkan mengalami endometrosis mana satukah produk yang perlu saya ambil untuk mengeluarkan sis yang ada berdekatan ovari? saya juga sering mengalami masaalah sengugut yang teruk,Harap dapat membantu…

  10. terbaik lepas subuh masa perut kosong kerana pd masa itu tahap metabolisme badan tinggi utk menyerap
    kenapa 21 sachet kerana wanita ada haid…masa haid tidak perlu ambil BU

  11. salam…
    saya ingin bertanya apakah produk yang sesuai untuk ibu saya yang mengalami penyakit darah tinggi,kencing manis dan selaput mata menyebabkan mata kabur?sila bagi nama produknya ye, harap dapat membantu terima kasih…

  12. salam .. my mum minum BU and she is 55years old.. dah 8kotak dia minum.. lately, ada keluar darah beku.. is it ok if she continue drinking it or just stop ? need your answer ~ :))

  13. saya nak tanya,bagi wanita yg sudah menjalani pembedahan bagi membuang ovari karana kanser, bolehkah menggunakan produk beauty umaira 1001?

  14. Salam, ibu saya sering mengalami sakit2 dibhgn ari2, most probably sbb peranakan turun. Apa produk yg sesuai utk sakit begitu. Untuk makluman, ibu saya berumur 63thn dan sudah menopaus. Terima kasih.

  15. boleh cuba beauty umaira 1001 ada feedback dari pelanggan mengatakan peranakan mereka naik semula slps ambil BU

  16. saya ada masalah senggugut dan bebau yang kurung senang pada bahagian sulit..produk apa yang sesuai tuk saya dan berapa harganya

  17. salam,

    sekotak harga RM230 kos pos percuma hanya pembelian online shj ada promotion, dia luar harga RM289 sekotak

    sebaiknya ambil 3 kotak (3 bln berturut2) utk kesan yg memuaskan…tp ada juga pelanggan yg ambil 1 kotak sudah elok dan berkesan…ada testimonial…sila lihat blog..

  18. salam..

    dah dah cuba 1 sachet BU pada masa sama saya dalam haid. Kemudian baru terbaca waktu haid tidak perlu ambil BU. Ada apa2 kesan ker klu ambik sewaktu haid..???

  19. salam,
    tidak perlu risau tiada kesan sampingan cuma, segala kebaikan dlm BU akan …tiada kesan pd sistem dalaman wanita kerana semasa haid…sistem tgh detoksit…jadi kurang memberi kesan kebaikan pd sistem wanita itu shj

  20. salam…

    saya makan maajun untuk merancang kehamilan,adakah boleh sy makan maajun sekali dengan BU…?

  21. ibu saya sering mengalami sakit lutut dan sukar bginya utk menjalankan ibdt solat scr berdiri. jadi saya ingin memberi ibu saya utk mencuba produk beauty umaira ini. product yg mn sesuai utk ibu sy mencuba?

  22. <Assalamualaikum, saya ada belikkan Beauty Umaira untuk ibu saya. Ibu saya ni sah menepous. Mengikut Ibu saya kesan selepas dia minum masah tidur malam dia dah ok.. tapi ibu saya mengalami situasi berpeluh seperti mula2 baliau nemepous dulu…adakah itu kesan biasa bagi yang dah menepous.. apa maksud kesan tersebut.

    Keduanya ibunya dah mneposu, so tak ada haid lai. selepas habis satu kotak (21 hari) ibu saya perlu berehat selama 9 hari baru sambung kotak baru atau terus sambung kotak baru je.. tak perlu break..

    jiha:

    salam
    saya guna BU ni memang berkesan.sekarang ini kulit saya bertambah cantik dan licin.masalah kitaran haid sudah lancar dan sengugut hilang sama sekali. Yang best hubby saya cakap macam anak dara. memang puas hati

  23. salam,
    Boleh teruskan ambil BU…ttg badan berpeluh2 juga tanda2 menopause …biasa kerana perubahan hormon semua mrk yg menopause mengalami sintom2 yg sama…teruskan ambil BU

  24. Assalamualaikum, saya berumur 40 tahun dan masih belum kawin. Saya ada mengambil Beauty Umaira, hari ini masuk kotak kedua.. Disamping untuk menjaga kesihatan dalaman saya juga berharap agar dengan pengambilan BU dapat menolong menurunkan berat badan saya. Bagaimanakah cara pengambilan yang betul.
    i) Saya ada terbaca, sekiranya untuk menurunkan berat badan perlu mengambil BU 2 jam selepas sarapan…adakah betul? Sekiraya untuk menambahkan berat badan perlumengambil BU sebelum sarapan… Adakah betul?
    ii) Saya sedang berpuasa Sunat Rejab, bilakah waktu terbaik untuk mengambil BU apabila kita menjalankan ibadah puasa.
    iii) Saya ada terbaca didalam internet bahawa bagi wanita yang belum kawin cara pengambilan BU adalah 1/2 sache sehari.. adakah betul perkara ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>